Последвайте Гласове в Върховният представител на ЕС по външната политика и

...
Последвайте Гласове в Върховният представител на ЕС по външната политика и
Коментари Харесай

ЕС подготвя нови санкции срещу Русия

Последвайте ”Гласове " в 
Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел заяви тази нощ, че 27-те страни от Евросъюза изследват въвеждането на нови наказания против Русия след " ескалацията ", оповестена от Москва.

Борел сподели това след неофициална изключителна среща на външните министри от Европейски Съюз в Ню Йорк, на която те одобриха декларация, " осъждаща уверено най-новата ескалация от страна на Русия ".
" Ще продължим да усилваме нашата военна помощ и да изследваме нови ограничаващи ограничения “ против Русия, сподели той.
Брюксел се ангажира и с увеличение на доставките на оръжие за Украйна. Ясно е, че Путин се пробва да унищожи Украйна, само че ние няма да позволим заканите му да въздействат на решителността ни да застанем зад нея, сподели още Борел.

" Допълнителни ограничаващи ограничения против Русия ще бъдат препоръчани неотложно, и разисквани допустимо най-скоро - в съгласуваност с нашите сътрудници. Намеците за потреблението на нуклеарно оръжие съставляват безконтролен и безсрамен опит да подкопаят твърдата ни поддръжка за Украйна. Тези закани заплашват в невиждан мащаб интернационалния мир и сигурност. Но те няма да разклатят нашата увереност. Нашето единение да застанем до Украйна и нашата цялостна поддръжка за опциите на Украйна да пази териториална целокупност и суверенитета си - толкоз дълго, колкото е належащо ", съобщи Жозеп Борел, висш представител на Европейски Съюз за външна политика и сигурност.
Източник: dariknews.bg, Българска национална телевизия
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР